Műtéti előjegyzés

Szakemberek és a műtők kapacitásának optimalizálása. Gyors tervezőfelülettel és számos automatizmussal segítjük az előjegyzés, illetve a kiírás elkészítését.

Kezdeti lépések

A rendszer lehetővé teszi a műtők egyéni kialakítását. A műtő felvitelekor meg kell határoznunk a műtő használhatóságával kapcsolatos adatokat, mint például a két műtét közötti technikai időt, a műtő beoszthatóságának időintervallumát, a naponta végrehajtható műtétek számát. Műtéti előjegyzés felvitelekor a rendszer a technikai időkkel számolva, ajánlást tesz a szabad műtéti időpontokra. A felajánlott időpont természetesen visszautasítható. A rendszer kezeli a műtét adminisztrációjához szükséges BNO és WHO törzseket, melyeket gyorskereső segítségével tudunk rögzíteni. A törzsek mellett a várólistás beavatkozások is menedzselhetőek, valamint saját BNO és WHO létrehozására is van lehetőség. Az egyes WHO-khoz orvos felhasználók rendelhetőek így felállítható egy kompetencia lista, melynek segítségével automatizálni tudjuk a helyettesítést, valamint le tudjuk szűkíteni az adott feladatra alkalmas orvosok listáját, ezáltal is gyorsítva az esetleges manuális adminisztrációt. A kompetencia lista segítségével az adminisztrációs hibák is megelőzhetőek mivel nem tudunk téves személyt rögzíteni egy adott beavatkozáshoz, műtéti előjegyzéshez, előadás megtartásához vagy bármilyen feladathoz.

Műtéti kiírás

Műtéti kiírás

A műtéti előjegyzés szabadon módosítható, átrendezhető egy könnyen kezelhető, átlátható felületen. A műtéti előjegyzés automatikusan műtéti kiírássá változik a műtéti nap előtti megadott időpontban. Amikor a műtéti kiírást a rendszer elkészíti az érintett műtéti team e-mail értesítést kap róla, így mindig naprakész információt biztosítunk a műtétekkel kapcsolatban. Természetesen minden beállítás szabadon paraméterezhető, hogy a lehető legjobban alkalmazkodni tudjunk a helyi igényekhez, szokásokhoz.

Műtéti előjegyzés, műtéti team kialakítása

Műtéti előjegyzés, műtéti team kialakítása

Műtéti előjegyzés rögzítése előtt a rendszer megvizsgálja, hogy a műtéti team személyei, akiknek előjegyzést szeretnénk rögzíteni, rendelkeznek-e más tevékenységgel másik helyen. Így például nem fordulhat elő, hogy valakinek akinek előadást kell tartania, adott napon, vagy épp ambulanciára, vagy osztályra van beosztva, előjegyezzük műtétre. A konfliktus figyelő rendszer szigora is konfigurálható, így beállítható, hogy csupán figyelmeztessen az ütközés tényére, de ettől még engedélyezze az előjegyzés felvitelét. A konfliktus figyelés nem csak a modulok között, hanem modulon belül is ellenőriz. Tehát például a műtők és a műtétek között is megakadályozza az esetleges konfliktusok kialakulását. A BNO és WHOk kitöltése gyorskereső mezőkkel történik, mely a gépelést követően felajánlja a lehetséges keresett kódokat. Ugyanez a gyorskereső mező él a műtéti team tagjainak kiválasztásakor is. A csapat kiválasztását számtalan beépített logika segíti. Például beállítható, hogy csak azokat az orvosokat mutassa a rendszer, akik az adott időpontban elérhetőek. Kompetencia alapján is szűkítésre kerünek az egyes felkínált tagok, így például az aneszteziológusok között nem listázódnak a sebészek, de a rögzített WHO-hoz is beállítható egy-egy orvos lista, hogy kik kompetensek az adott bevatkozást végrehajtani. Ez esetben csak a kompetens orvosok kerülnek felkínálásra.