Erőforrás menedzsment

Orvosi, ápolói, kisegítői erőforrások teljes körű menedzselése. A helyes döntés meghozatalát számításokkal, ajánlásokkal, kész tervekkel támogatjuk.
Osztály és ambuláns beosztás

Osztály és ambuláns beosztás

Osztály beosztásnál kategorizáltan felsoroljuk az osztályon dolgozó orvosokat majd a heti beosztásukat. Minden egyes rangnak vagy akár minden egyes orvosnak is meghatározhatjuk a jogosultságát, hogy módosíthat-e a beosztásán vagy csak megnézheti. Amennyiben módosíthat és módosítást hajt végre úgy a rendszer minden esetben tájékoztatja a felettesét a módosításról melyről jóváhagyás is kérhető. A beosztás típusok teljesen személyre szabhatók, bővíthetők. Minden beosztáshoz felvihetünk megjegyzést és egyéb teendőt is. A beosztásokat akár percre pontosan is lehetőségünk van rögzíteni.

Beosztás ütközés figyelés

Beosztás rögzítése előtt a rendszer megvizsgálja, hogy az adott személy, akinek beosztást szeretnénk rögzíteni, rendelkezik-e más tevékenységgel másik helyen. Így például nem fordulhat elő, hogy valakinek akinek előadást kell tartania, adott napon, vagy épp műtétet kell végeznie, beosztjuk ambulanciára, vagy osztályra. A konfliktus figyelő rendszer szigora is konfigurálható, így beállítható, hogy csupán figyelmeztessen az ütközés tényére, de ettől még engedélyezze a beosztás felvitelét. A konfliktus figyelés nem csak a modulok között, hanem modulon belül is ellenőriz. Tehát például két osztály között, vagy két ambulancia között is figyeli az esetleges konfliktus kialakulását.

Jóváhagyást igénylő beosztások

Ennek a beosztás típusnak a tipikus példája a szabadság, de bármely beosztásra beállítható ez a viselkedés. A beosztás rögzítésekor a beosztás inaktív állapotban rögzítésre kerül, majd a rendszer e-mailt küld az érintett felettesének. A felettese az e-mailben vagy a rendszerbe belépve engedélyezheti, illetve visszautasíthatja a beosztási kérelmet. Amennyiben engedélyezi, úgy a beosztás érvénybe lép, amennyiben visszautasítja, úgy a beosztás törlésre kerül. A beosztást kérő felhasználónak mindkettő esetben e-mailes értesítés kerül kiküldésre.

Beosztás csere

Fontos megemlítenünk a beosztás csere lehetőségét. Az orvosoknak a beosztásukat drag'n'drop módszerrel lehetőségük van cserélni más az adott részlegen dolgozó orvosokkal. Elég a cserélni kívánt beosztást, az egér segítségével fölé mozdítani a cserélni kívánt beosztásra majd elengedni. A rendszer ilyenkor megerősítést kér a cseréről. Ezt a tényt megerősítve automatikus üzenetet küld a másik félnek, hogy elfogadja-e a cserét. Amennyiben a másik fél elfogadja, úgy e-mailt küld a rendszer a felettesnek is, hogy jóváhagyja-e a cserét. Amennyiben igen, úgy a csere hatályba lép és értesítést küld a rendszer az érintetteknek a sikeres cseréről. 

Ápolói beosztás

Ápolói beosztás

Ápolói beosztásnál lehetőségünk van a hagyományos beosztási, illetve a munkaidő keretes beosztási módszert alkalmazni. Az adott ápolási részlegben a beosztás kialakítása teljesen automatizálható. Elsőként szükségünk van a részleg felparaméterezésére, melyben megadható a munkarend. Könnyen kialakítható, hogy milyen napokra, időszakokra milyen pozíciójú személyből mennyi emberre van szükségünk.

A beosztás elkészítésekor beállíthatjuk, hogy a generáló algoritmusok figyelembe vegyék-e az ápolók kívánalmait, miszerint ki mikor szeretne, illetve nem szeretne beosztást vállaltni. Ezt a szándékukat jelölhetik saját maguk a rendszerben, illetve a felettesük is felviheti. Az eltérő kompetenciák, illetve a betegek biztonsága miatt kialakítható olyan háló is, melyben le tudjuk fektetni, hogy melyik ápoló melyik más ápolóval kerülhet beosztásba, illetve melyikbe nem. Természetesen ez csak lehetőség és nem szükségszerűség. A generáló algoritmusok beosztási tervet készítenek, mely megtekinthető, illetve eldobható. Egyszerre több terv is készíthető melyből akár

választhatunk is. A terv elfogadása után kerül a beosztás véglegesítésre. Ekkor osztjuk ki a beosztást a személyeknek, illetve e-mailben értesítést is kapnak, hogy elérhető számukra az új beosztásuk. Az elfogadott terv a későbbiekben módosítható, akár egy-egy beosztás is, de ha nem várt esemény miatt felborulni látszik egy adott időszak korábban készített beosztása, akkor az új feltételek mellett újragenerálható az adott időszak, vagy akár a teljes időszak beosztása is.

A fentebb lévő szabadság kezelés, beosztás csere és jóváhagyást igénylő beosztások funkciók természetesen az ápolói beosztásban is alkalmazhatóak, de akár letilthatók is.