Ügyelet modul

Az ügyelet készítő modul alapvetően két részből áll egy ápolói, illetve egy orvosi ügyelet készítőből. Ezek egymástól párhuzamosan alkalmazhatóak. Mindkettő kialakításánál törekedtünk az egyszerű, gyors használhatóságra, valamint a hatékony generálásra.
Orvosi ügyelet elkészítése

Orvosi ügyelet elkészítése

Orvosi ügyelet elkészítésekor ki kell választanunk az ügyeletet vállaló pozíciók körét, valamint megadni, hogy az adott pozícióból mennyi orvosnak kell jelen lennie az adott ügyeletben. Ezután lehetőségünk van kiválasztani, hogy az orvosok korábban rögzített kéréseit, miszerint ki mikor szeretne, illetve nem szeretne ügyeletet vállalni, a rendszer figyelembe vegye-e vagy sem. A gazdasági szempontok figyelembe vétele kiválasztása csak akkor érvényesül, ha az orvosok adataiba felvittük az óradíjakat, illetve az egyes pótlék díjakat. Ezen költségek figyelembevételével a rendszer egy költségoptimalizált beosztást is képes készíteni. A jobb oldalon látható csúszka segítségével pedig az arányokat állíthatjuk, tehát, hogy mennyire érvényesüljön az egyenlőség elve, az orvosok kívánságai, valamint mennyire legyen inkább költséghatékony az ügyelet. Fontos megjegyezni, hogy a rendszer mindig csak ügyeleti tervet készít, melyet elfogadhatunk, vagy elvethetünk és készíthetünk másikat, vagy pedig módosítunk rajta és úgy fogadjuk el. Ezekre mindre lehetőségünk van.

Ápolói ügyelet elkészítése

Az ápolói ügyelet/beosztás elkészítésekor a részleget/részlegeket kell kiválasztanunk amikben az ápolókat be szeretnénk osztani. Az ápolók adatiban korábban beállítottuk a munkaidővel kapcsolatos beállításokat, miszerint az ápoló munkaidőkeretes vagy sem, mettől meddig dolgozik és a hasonló munkaügyi adatokat. Ezeket az adatokat a rendszer feldolgozza és ezek alapján meghatározza a helyes beosztást. Az ápolóknak lehetőségük van előre rögzíteni, hogy mikor szeretnének, illetve nem szeretnének beosztást/ügyeletet vállalni. Amennyiben bepipáljuk, hogy a rendszer ezt vegye figyelembe, akkor olyan a generálás folyamata, olyan beosztás elkészítésére törekedik, hogy minden igényt kielégítsen. Lehetőségünk van teljesen akár napi szinten is változó beosztási, illetve ügyeleti rendszer kialakítására is. Megadható, hogy mondjuk minden hétfőn délelőtt csak 3 ápolóra van szükségünk míg csütörtök délután mindig 5 kell valami helyi speciális esemény folytán. A rendszerben ezek rugalmasan kialakíthatóak, módosíthatóak.

duty03

A rendszerben felvehető bármilyen pozíció, így nem csak ápolók beosztása készíthető el. Van, ahol a betegmozgatók, a takarító személyzet valamint a konyhások beosztását is a rendszerre bízzák, így könnyen összehangolható az egész intézet. Fontos megjegyezni, hogy a rendszer mindig csak ügyeleti vagy beosztási tervet készít, melyet elfogadhatunk, vagy elvethetünk és készíthetünk másikat, vagy pedig módosítunk rajta és úgy fogadjuk el. A cél, hogy az intézet és a dolgozók számára a legjobb beosztás szülessen.

nurseSchedule01